Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Ohlédnutí za festivale Cirkus Cirkus 2012

V neděli skončil v našem hlavním městě už tradiční festival cirkusového umění Cirkus Cirkus, který jste zde mohli navštívit od 15 - 19 února 2012 a protože jsme na něm ani letos nechyběli, můžeme vám nabídnout krátké ohlédnutí.

 

Jak už se pomalu stává tradicí, do Prahy se sjeli  fanoušci cirkusového umění, znalci cirkusové branže, ale také VIP osobnosti. Na festivalu jste tak mohli potkat například zpěvačku Ivu Fruhlingovou, herce Martina Zounara, modelku Kateřinu Prušovou a další. Do odborné poroty letos zasedli takový znalci jako Francesco Bouglione, Lois Knie, Jimmy Folco nebo Jaromír JOO. V novinářské porotě pak zasedli zástupci mediálních partnerů festivalu z různých tištěných i internetových periodik. A ti všichni byly zvědaví na výkony umělců. 

 

Těch se letos do Prahy sjela celá řada - celkem 12 uměleckých uskupení z 8 zemí Evropy a nechyběl ani vzácný host z Austrálie. V manéži se tak představili zástupci různých cirkusových profesí - artisté, akrobati,  drezéři slonů, koček, eqilibristé, žongléřia a nechyběl ani břichomluvec nebo třeba klaun. V doprovodném programu pak vystoupili například mažoretky, dance show nebo zpěvačka Markéta Konvičková s premiérou písně "Cirkus je fajn" to vše za doprovodu velké Cirkus Cirkus kapely a moderátorů Terezy Kostkové a Petra Šišky.

Ceny festivalu byly uděleny v několika kategoriích, na stupních vítězů tentokrát stáli akrobati na slonech Německé rodiny Casselly, na druhém místě skončila Ruská skupina Pronin a na třetím místě letos stanulo české duo na Perských tyčích Štaubrti. 

Jak říká prezident a zakladatel festivalu Artur Kaiser: "úkolem festivalu je vzbudit znovu zájem o cirkusové umění mezi širokou veřejností".

Pokud tedy můžeme soudit podle vyprodaného hlediště, elektrizující atmosféry a několikanásobný potlesk ve stoje, musíme říct, že se to i na III. ročníku cirkusového festivalu znovu povedlo a za to patří dík všem organizátorům této jedinečné akce.  

 

Další fotografie najdete také ve fotoalbu Cirkusové festivaly 

Starší podrobnosti si přečtěte v našich aktualitách :)   

                  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Recommendations: how to promote your cirkusland.estranky.cz

LatonyaBom,26. 3. 2018 8:46

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.