Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 1. 2012

 Festival Cirque de Monte Carlo 2012

Včera odstartovala v ulicích Monackého knížectví, ve městě kasin, a nádherných jachet zahajovacím průvodem největší událost cirkusové sezóny. 36. ročník mezinárodního cirkusového festivalu Cirque de Monte-Carlo 2012. Letos do Monte-Carla přijelo více než 150 umělců z více než 14  zemí světa.        

Jak jste se už na našem webu mohli dočíst včera, letos mezi nimi nechybí ani artisté Dany a Denisa Štipkovi z České republiky.Ale i v letošním programu nechybí další umělci, kteří reprezentují různorodé cirkusové profese. Do Monte - Carla přijíždí například Argentínsko - Brasilská skupina skákačů na vzdušných hrazdách Flying Zuniga, k vidění budou také klauni a to hned v několika násobném zastoupení. Představí se tak například Maďarský klaun Steve Eleky, skupina klaunů Mitchel ze Španělska, nebo třeba Francouzský břichomluvec Marc Metral.

Hned několik zastoupení mají i žongléři, mezi kterými nechybí například mladý talentovaný Japonský žonglér Ty Tojo.

A návštěvníci se mohou těšit také na tradiční cirkusové drezůry. V manéži se letos představí zástupci Německa René Caselly s unikátní drezůrou slonů a také členové rodiny Probst se smýšenou drezůrou poníků koz a dalších menších zvířat.A velkých cirkusových jmen je na festivalu samozřejmě mnohem víc, nechibí provazochodci, jezdci v kouly smrti, nebo skákači na Ruských houpačkách a další. 

Všichni budou za dozoru odborné poroty, která je složená z těch největších znalců současného cirkusového a varietního umění, soutěžit v hlavní kategorii o hlavní ceny festivalu zlatého, stříbrného a bronzového klauna, který budoucím držitelům zajistí nemalou finanční odměnu, ale hlavně nehynoucí slávu v cirkusové branži. V dalších mnoha kategoriích pak budou umělce hodnotit také samozní divaáci, nebo zastupci cirkusových škol a médií z celého světa. Výsledky budou vyhlášeny 23. ledna večer, celý festival pak bude oficiálně zakončen 29. ledna 2012.