Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

 Ewa a Stanislav Zalevski jsou již 7 generací cirkusu Zalevski. Nikdo přesně neví kdy cirkus vznikl pravděpodobně to bylo někdy v 19. století. Jenomže po roce 1948 byl cirkus znárodněn a připojen do organizace státních cirku. Jméno a čet tomuto cirkusu obnovili manželé až v roce 1993.                                                                                     

 

 I přesto, nebo možná právě proto že je tento cirkus poměrně mladý, snaží se jít cestou moderních technologii. Jako první cirkus v Polsku měl webové stránky a také poprvné zpustil účet na youtube. Tím pod svoje šapito přilákal i diváky z řad tenagerů.

                                              

Cirkus ve svém progrmu představí nejenom umělce z Polska, ale také například z Německa nebo Ruska. Jako mnoho jiných sází na klauny, a vystoupení ilusinistů.  Skutečný lákadlem pro mnoho návštěvníků jsou, ale různá vzdušná vystopení všeho druhu. Mimo jiné i kola smrti. Cirkus má ve svém programu také několik desítek zvířat, mezi nimi ovšm vinikají tři Indičtí sloni, těmi zaujal diváky předevšín když vytvořil smíšenou drzůru slonů a velbloudů, někteří dokonce tvrdí, že to byla nejlepší drezůra v Polsku. Cirkus je také členem Asociace Evropských cirkusů.    

                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

               Děkujeme za spolupráci:         

  • cyrk-Zalewski 
  • www.google.com
  • fotosik
  • poland cirkus portal
  • faceoff
  • lezajsk
  • fotoalba.centrum 

 

 

vyrobily: www.cirkusland.estranky.cz 2009 

                            

                                                                                                                                                        

 

 

 V souvislosti s cirkusem Zalewski je také nutné zmínit Mezinrodní festival Cirkusového umění ve Waršavě který manželé založili a pravidelně ho pořádají. Letos to bude již dvanáctý ročník. Stanislav a Ewa Zalewští jsou tedy právem považováni za jedny z největších osobností Polského cirkus.