Jdi na obsah Jdi na menu
 


  V Maďarsku se chystá cirkusový festival, představí se i Češi 5.1. 2018
Netradičně v pondělí 8. ledna 2018 začne v Maďarském hlavním městě Budapešti 12. ročník mezinárodního cirkusového festivalu. Ten se koná ve stálé cirkusové budově budapest_circus_festival.jpgkaždé dva roky už od roku 1996. Ve dvou cirkusových programech, se představí učinkující z celého světa. Mezi zástupci z Ukrajiny, Ruska, Polska, Litvy, Brazílie, nebo třeba Kuby, se představí také Zdeňěk a Natále, tedy žonglérský pár, který je ve světě cirkusu známý spíše pod uměleckým jménem Duo Supka. Od roku 1999, kdy se poznali, spolu procestovali téměř celý svět. A v loňském roce se prezentovali právě v programu Maďarského národního cirkusu. Jejich žonglérská vystoupení jsou spíše, kompozicí, dramatických příběhů o soužití muže a ženy. Teď se budou společně ucházet o pozornost devítičlenné mezinárodní poroty, složené z cirkusových ředitelů, cirkusových agentů a vůbec všech, kteří ve světě cirkusu něco znamenají. Festival v Bdapešti, si totiž mezi odbornou cirkusovou veřejností získal velké renomé a je tak předzvěstí největšího cirkusového festivalu světa, který začíná v Monte - Carlu 18. ledna, tedy přesně čtyři dny po konci toho v Maďarsku.    

        V Heilbronn ostartoval vánoční cirkus     21.12. 2017

Včera večer odstartoval v Německém Heilbronnu již 19. ročník Vánočního cirkusu. A letos budou sočástí jeho programu také čeští krasojezdci Duo Štipka a žonglérka stipka.jpgHelena Polachová. Kromě nich se ale v programu představí také zástupci z dalších sedmi zemí světa. Mezi největší hvězdy letošní show patří drezér šelem Alexander Lacey. Držitel Stříbrného klauna z Monte-Carla, se tady totiž představí úplně poprvé na Evropské půdě, od návratu z hostování u cirkusu Ringling Bros v USA. A právě z USA dorazí také další zvířecí vystoupení. Marcel Kramer sem totiž přiváží výcvik Bizonů severských. Velké pozornosti diváků se pak bude určitě těšit také skupina přízemních akrobatů z Pekingu. A svůj nezaměnitelný humor pak do manéže vnáší vycházející hvězda Ruské cirkusové školy, klaun Boris Nikishikin. Celou show pak doprovází cirkusový orchesr a předpokládá se, že ji až do 7. ledna, kdy má vánoční cirkus svoje poslední představení, navštíví kolem 80 tisíc diváků.  

  Vánoční cirkusy se konají také v Belgii         14.12. 2017

Stejně jako i v jiných Německy mluvících zemích, také v Belgii se vánoční cirkusy těší velké oblibě. Najdete je tedy ve všech velkých městech. V hlavním městě Bruselu můžete tradiční cirkusovou show vidět u největšího Belgického cirkusu Alexander Bouglione. 10408674_891164917561368_6837974276471292127_n.jpgTrochu jiný cirkus pak můžete navštívit v malém Belgickém městečku Boom. Už od soboty  16. prosince se tady pod cirkusovým šapitó bude prezentovat  divadelně cirkusová společnos Boxtalino. Letošní program s názvem Thrill, je rozděleny na čtyři dějství. Jena z nich například navozuje exotickou náladu, Indického Bollywoodu, jiná pak přenese diváky na karibský ostrov Kuba. V části tématicky nazvané Bohemian Rapsody, se pak kromě jiných umělců prezentuje také České žonglerské duo Helena a Antonio Rappoli. Velké finále pak obstarává duo Španělských klaunů, orchestr a divadelní balet. Tato opravdu netradiční cirkusová podívaná je v Belgii k vidění až do 7. ledna 2018. 

Berouskovi na vánočním cirkusu v Crailsheimu 13.12. 2017

Už 22. prosince 2017, začíná tak jako v desítkách dalších Německých měst  tradiční vánoční cirkus také v Crailsheimu. Toto asi třicetitisícové město ve spolkové beze-jmena.jpgzemi Badensku Württembersku letos vánoční cirkus hostí už po jedenácté a tentokrát jsou jeho hlavními hvězdami čeští uměci Karel a Erik Berouskovi. A tak se pod šapitó do Německa pomalu stěhuje téměř celý program cirkusu Berousek Sultán. Největší pozornost samozřejmě budí drezůra bílých tygrů principála Karla Berouska. Kromě tygrů ale přijely i krokodýli a s nimi celá show na motivy Pirátů z Karibiku. A samozřejmě nesmí chybět žonglérské výkony Erika Berouska v atraktivním balení nožního žongléra na motorce a také Karla Berouska jako balancéra s kovovými krychlemi. Vstupenka do cirkusu navíc slouží i jako vstupenka do santova vánočního světa, kde si návštěvníci mohou užít tu pravou atmosféru Vánoc až do začátku ledna příštího roku. 



Cirkus Metropol hostuje na jihu Čech            29.7. 2017
Manželé Antoní a Stanislava Šimkovi, majitelé cirkusu Metropol, letos poprvé prezentují program jejich podniku také divákům v menších městech dscn1999-web-.jpg Jihočeského 
kraje. V minulém týdnu je tak mohli vidět diváci v Telči a tento víkend hostují v nedalekých Dačicích. Hlavním tahákem letošního programu je smečka bílých tygrů, kterou v manéži předvádí Německý drezér Robano Kübler.  Kromě tygrů ale nechybí ani drezůra velbloudů, koní, nebo veselá drezůru psíků. Těšit se můžete také na balancérská a provazochodecká vystoupení, nebo vzdušnou akrobacii. Letošní novinkou jsou, nejen klaunská vystoupení, ale například i akrobacii na lampě smrti, kterou předvádí klaun Tonito. A ve více jak dvouhodinovém programu je toho mnohem víc. V Dačicích cirkus můžete vidět ještě dnes a zítra od 19 hodin. Pro druhou polovinu sezóny pak cirkus zamíří na Slovensko. 

                          
České cirkusy objevily kouzlo Litevského publika       7.7. 2017
Litva, oficiálně Litevská republika, je nejjižnější a největší ze tří pobaltských zemí na jihovýchodním pobřeží Baltského moře. A podobně jako ve všech nástupnických
17626632_1345499125488542_8610776390447235326_n.jpgzemích bývalého Sovětského svazu, i tady se cirkusové umění těší velkému respektu. A právě tohoto zájmu se rozhodly využít i české podniky. V současnosti se v Litvě prezentují hned tři. Nejdéle se tady pohybuje cirkus Marcel a Odeta, který vznikl spojením pokračovatelů tradiční české cirkusové rodiny Janečků a OPečiukiavičiūtė, v roce 2011.  Od loňského roku se tady velmi úspěšně prezentuje také cirkus Francesko Jung, který se zapsal do povědomí tamních lidí také velice úspěšnou činností v oblasti chryty. A nedávno řady našich cirkusových podniků na Litvě rozšířil také cirkus Alex, který na svých plakátech láká na mezinárodní program, ve kterém se kromě Českých a Litevských umělců představí také hosté z Brazíle, Polska, Německa, Francie, nebo Španělska. 


   
     Na prázdniny se cirkusy přesiuvají do turistických destinací   1.července 2017
Dnes nám oficiálně začínají letní prázdniny a to je především doba dovolených a nových zážitků. I v průběhu vašeho letního putování ale můžete zajít do aqualand.jpgcirkusu. Například při návštěvě oblíbeného aquaparku: Aqualand Morávia v Pasohlávkách, dokonce dostanete vstupenku na cirkusové představení jako dárek úplně zdarma. Až do 3. září tady totiž budou hostovat artisté z Českého národního cirkusu JO-JOO, kteří si pro návštěvníky připravili speciální 45 minutová vystoupení, které se tady konají dvakrát denně. V úterý, ve čtvrtek a v sobotu pak mohou návštěvníci aqaparku vidět také klasické dvouhodinové cirkusové představení, na které dostanou speciální slevu.
Více informací o představeních se dočtete zde.  
A cirkusovou show letos v létě vidět také v Merlinově dětském světě v Excalibur City v Hatích u Znojma. Představení trvá 90 minut a vidět v něm můžete například motorkáře v kouly smrti, laser show, vzdušné akrobaty, nebo klauny. Představení se tady konají od úterý do neděle od 16 hodin až do 30.7. 2017. V dopoledních hodinách je pak pro děti připravena cirkusová škola, kde si mohou pod vedením artituů vyskoušet různé cirkusové disciplíny.

                                                               Další stránka ►