Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 5.

 

Eotvos cirkusz hostuje u Balatonu         28.6. 2013

Dnes v podvečer odehrál svoji premiéru Maďarský Eötvös cirkus v turisticky oblíbené destinaci, u jezera Balaton. Cirkus sem v rámci svého eotvos-2013.jpgletošního turné přiváži velký mezinárodní program, ve kterém se kromě  členů rodiny Eötvös - skvělých žonglérů, drezérů a skákačů, prezentují také účinkující z Francie, Velké Británie a představí  se vněm  také zástupci české cirkusové rodiny Berousků,  kteří do manéže přivádí smíšenou drezůru lvů a tygrů, ve které můžete vidět také vzácné bílé tygry. Diváky pak baví třeba show na motivy 101 dalmatinů, nebo klaun s českými kořeny Steven Wertheim . Největším tahákem letošního programu ale je dvoutunová hroší slečna Gloria.  U Balatonu bude cirkus hostovat až do 20. srpna 2013.  Foto: Cirkus Eötvös  

Čeští umělci hostují pod šapitó Německého cirkusu William  22.6. 2013

Na tradici Německé cirkusácké rodiny William se před několika lety rozhodli navázat bratři Manuel, Marek, Monolito a Roberto a se svým p1300598-1-.jpgcirkusem začali projíždět Německá města. Ve více jak 2,5 hodinovém programu můžete vidět nejen klasická artistická a žonglérská čísla, ale také třeba kolo smrti. Je zde také zastoupena drezůra koní a exotické a dalších zvířat. Absolutním vrcholem celé show je ale drezúra bílých tygrů a lvů. Pro letní sezónu navíc řady účinkujících rozšířila také dvojice českých umělců: Tonda a Markéta Malečkový. Markéta v manéži předvádí akrobacii na vysuté hrazdě a také tradiční disciplínu hula - hop ovšem na závěsném laně pod kopulí šapitó. Tonda se Německému publiku představí jako klaun Antonio. Oba umělci už u cirkusu působili v zimě a teď se stali součástí nového programu s názvem Circus cocktail 2013. Už dnes mohli diváci poprvé tento program vidět také v přímořském letovisku Heringsdorf u Baltského moře, kde cirkus zahájil hostování, které tady bude trvat až do 30. srpna 2013.         

V Praze dnes startuje show Aqua Aqua            20. června 2013

Dnes startuje v Praze - Libuši unikátní interaktivní podívaná Aqua Aqua, ve které během 100 minut poznáte ojedinělé tvory naší planety. Nahlédnete do zajímavého života lachtanů, tučňáků, želv, krokodýlů, nebo novinka-19-06.jpgpestrobarevných papoušků Ara. Všechno navíc, bude obohaceno tematickými projekcemi a přednáškami. Pro koncipování show, která probíhá pod unikátními cirkusovými stany se organizační štáb v čele s producentem Arturem Kaisrem rozhodl potom, když delfíni, kteří měli do Prahy dorazit z Ukrajiny, nedostali od Českých úřadů všechna potřebná povolení. Jak ale říká sám Artur Kaiser na organizaci show Delfíni v Praze se stále pracuje a nové termíny budou už brzy zveřejněny. Pro ty, kteří už mají zakoupené vstupenky na Delfíny je show Aqua Aqua úplně zdarma, bez toho, že by ztratili nárok na návštěvu  představení s Delfíny. Pro ostatní návštěvníky, (kteří neměli zakoupenou vstupenku na delfíny), se pak cena vstupenek pohybuje od 220 do 650 korun. Show můžete navštívit ve všední dny, od úterý do pátku v 16 a 19 hodin, v sobotu a v neděli se představení konají v 11:00, 14:30 a 18 hodin. Projekt končí 29. září 2013.     

 Cirkus Astoria Salino hostuje od zítřka v Liberci    11. června 2013

Po 20 letech se do české republiky vrací cirkus Astoria Salino. Cirkus ředitele a majitele V. F. Urbana působil dlouhá léta v sousedním Německu 1814001_web.jpgkde pořádal i populární vánoční cirkus. Jeho umělci se ale představil i na hostování pod šapitó některých cirkusů v severní Evropě. Letos se vrací na své turné do Čech. Jedná se  ale spíše o menší rodinný podnik. V jeho programu mohou diváci vidět například drezůru velbloudů, hadů nebo opic. Nechybí hula -hop, nebo veselý klauni. První štací na Českém území měl podle plánů být Děčín, z důvodů povodní, které Českou republiku postihly minulý týden, se ale cirkus představí v Liberci. Tady bude hostovat od zítřka až do neděle 16. června 2013 ve Starých Pavlovicích u Kauflandu. Představení se budou konat ve všední dny od 17 hodin a o víkendu ve 14 a v 17 hodin.    

 Cirkus Cesare Togni v Bratislavě            10.6. 2013

 Cirkus Cesare Togni je další z řady Italských podniků který nese příjmení velké Italské dynastie Togniů, kteří dnes působí se svými podniky pod cesare-togni.jpgrůznými jmény nejen v Itálii, ale prakticky po celé Evropě. Doménou této větve rodiny Togni je chov koní a také slonů. Velký úspěch pak slaví velká show ve stylu jihoamerických indiánů, lidské pyramidy na koních, nebo vzdušná akrobacie ve stylu spidermana a nechybí ani klauni.  Potomci Cesare Togniho, který stál u vzniku tohoto cirkusu už procestovali několik zemí Evropy, hostovali například v Norsku, Francii, Řecku a velký úspěch slavili také na hostování u některých Maďarských cirkusů. A právě z Maďarska se v minulých měsících cirkus přesunul na sousední Slovensko. V těchto dnech je poprvé k vidění také v hlavním městě Bratislavě, kde bude hostovat až do neděle 16. června 2013 v Podunajských Biskupicích.             

 

Cirkus Metropol hostuje v Prešově     6.6. 2013

Český cirkus Metropol, manželů Šimkových, se na svém letošním turné po Slovensku zastavil také v Prešově. Už dnes, tam diváci mohou 560666_384604461562186_169930563029578_1266150_864085956_n.jpgpoprvé navštívit jeho více jak dvou hodinový program ve kterém nechybí artistické výkony, žongléři, balancéři, nebo provazochodecká vystoupení. Diváci se mohou těšit také na drezůry poníků a především malé diváky určitě potěší drezůra veselých psíků a také klauni. Největší atrakcí cirkusu je ale smíšená drezůra šelem pod vedením Trnavského rodáka Fero Strnada, ve které můžete vidět tygry, lvy, pumy a jaguáry dohromady v jedné manéži. Cirkus v Prešově hostuje až do 16. června 2013. Dál pak bude pokračovat na svém turné po východním Slovensku, kde navštíví ještě například Michalovce, Humené, nebo Spišskou Novou ves.   

 

 Cirkus Praga Kopecký hostuje v Pardubicích            17.5. 2013

Principál cirkusu Praga Jan Kopecký a jeho rodina jsou potomky slavného loutkáře Matěje Kopeckého. Více než 200 letá rodinná tradice je také úzce spjata se slavným Varieté Praga a neodmyslitelně k ní patří samotný cirkusový podnik Praga Kopecký. Ten od včerejšího dne hostuje v Pardubicích. V jeho programu můžete vidět například show na volném laně ve stylu filmových Pirátů z Karibiku, tančící talíře, akrobacii na vysuté hrazdě, nebo tanec s kruhy hula - hop. Těšit se můžete také na drezůru velbloudů nebo koní. Menší diváky pak určitě pobaví drezůra pejsků, nebo veselý klauni. V Pardubicích  cirkus hostuje až do 26. května 2013, představení se tady konají ve všední dny od 17 hodin, v sobotu ve 14 a v neděli v 11 hodin.

Další stránka ►