Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 15

 

Fövárosi Nagycirkusz představil novou show 25.března 2012

V cirkusové budově která stojí v samém srdci Budapešti ve které sídlí Nagycirkusz Fövárosi včera odstartoval nová mezinárodní cirkusová show. cirkusz-javabol-banner.pngVedení tohoto podniku už má za sebou řadu úspěšných projektů, mezi které nepochybně patří mezinárodní cirkusový festival, který se tady koná každé dva roky, nebo světově známe show jako Circolombia, Fenomó nebo loňská Nosztalgia. Letos tuto řadu doplňuje nová show s názvem Cirkusz a Javábol - cirkus v celé své kráse. Jedná se o tradiční cirkusový program ve kterém účinkují hlavně hvězdy, které už se zde v minulosti představili na zmíněném festivalu. K vidění tak budou například vynikajcí artisté, a hlavně drezéři koní a psíků rodina Saabel, Americká akrobatka s českými kořeny Molly Saudek, která předvádí akrobacii na volném drátě, nebo dvojice drezérů šelem Andrey a Nataliy Shirokaloff, kteří se v manéži cirkusové budovy představili na letošním cirkusovém festivalu. Diváky tady bude bavit dvojice klaunů Rastelli. Celá show potrvá až do 26. srpna 2012.

Italské podniky objevují nové publikum 23. března 2012

V Itálii jezdí více než 50 větších, nebo menších, cirkusových podniků a i když Italové cirkus milují, v posledních letech se i tyto cir kusy snaží hledat nové publikum v jiných zemích. A nejde už jenom o turné do Chorvatska nebo Srbska kam podniky často jezdily. Mnohokrát zmiňovaný byl v loňském roce také cirkus Medrano, který díky svému úspěšnému turné v Maďarsku a především na Slovensku vzbudil v Itálii velké pozdvižení. A letos už na Slovensko zamířilo hned několik slavných Italských rodin. Ale některé podniky míří i do exotické Afriky. Tímto příkladem může být Italský podnik Lidia Togni, který bude hostovat několik týdnůdnů v Tunisu - hlavním městě Tuniska. Hned v sousedním Egyptě už od února hostuje jiný podnik Embell Riva. Hostování v politicky nestabilních zemích ale nese i rizika. To poznal právě zmíněný podnik loni v květnu, když musel předčasně ukončit turné v Sýrii kvůli špatné bezpečnostní situaci. A jestli Italské podniky objeví i České publikum, tak to je zatím předmětem spekulací... Foto: circusfans.net.

Čínský národní cirkus se zítra představí v Praze 23.března 2012

Už zíta večer mohou čeští diváci vidět netradiční show Čínského cirkusu, který se představí v Pražském Kongresovém centru. Kdo si ale nestihl zarcnc2012.jpgezervovat vstupenky v předprodeji má smůlu, představení je beznadějně vyprodáno už od poloviny února. Ti kdo lísky májí se ale můžou těšit na show s názvem "Hedvábná stezka" ve které můžete vidět tradiční Čínské disciplíny jako proskakování kruhy, hadího muže, vzpírání, nebo Čínské bojové tance. K vidění budou, ale i tradičnější čísla která známe i z Evropských šapitó, jako je akrobacie na vysutém laně, žonglování nebo točící talíře. Celá show je navíc propojena příběhem. Představení artistické školy, z Čínské provincie Shandong, která má tradici už 2000 let a ve světě už jí vidělo přes 8 miliónů lidí. Pokud se na tuto jedinečnou akci už letos nedostanete, může vás potěšit, že se umělci vrátí už příští rok v březnu s úplně novou show a to na velké turné hned do 5 Českých měst.

Švýcarský národní cirkus Knie zahájil sezónu 22. března 2011

Ve Švýcarsku dnes večer zahájil už svoji 94. sezónu Švýcarský národní cirkus Knie. Tento cirkus je mezi mnohými odborníky považován za nejlepší cirkus na světě. V průběhu sezóny cirkus zaměstnává 200 lidí ze 14 zemí světa, v programu můžete vidět více než 100 zvířat a každý rok prezentuje úplně nový knie-non-flash.pngprogram s novými umělci. V letošním roce cirkus prezentuje program s názvem „Passion Cirque!“ což můžeme volně přeložit jako Cirkusová vášeň. Rodina Knie je také považována za špičku světových drezérů a trenérů zvířat a proto ani v letošním programu nechybí slavná drezůra slonů kterou vede Francoa Knie za kterou byl oceněn také na festivalu v Monte Carlu, slavné jsou také drezůry koní které předvádí slavný drezér Fredie Knie. V programu se ale představí i slavní umělci ze zahraničí jako vzdušní akrobaté, které jste mohli vidět na letošním festivalu v Praze trio Tereshchenko, Italská rodina Errani nebo čínská skupina artistek na jízdních kolech Dalian Girls a další účinkující z celého světa, se poprvé představí už dnes večer ve Švýcarském městě Rapperswil. Letošní sezónu pak cirkus zakončí listopadu.

Cirkus originál Berousek hostuje v Praze 21. března 2012

Český národní cirkus Originál Berousek se po necelém půl roce od poslední návštěvy, se dnes znovu představil v Praze. V programu pro rok 2012 uvidíte hned uvod_velka-1-.jpgněkolik laureátů cirkusových festivalů a televizních soutěží. Letos tak můžete vidět držitele zlaté medaile z cirkusového festivalu v Budapešti a finalisty Polské Talentmánie akrobaty na vysuté hrazdě Rodinu Korolev. A i v letošním programu můžete vidět drezůru 14 arabských koní se kterou rodina Berousků získala ocenění na festivalu v Enschede. A nebudou chybět ani žongléři akrobati a samozřejmě velká medvědí Revue. Velké jarní hostování cirkusu potrvá v Praze Horních Počernicích až do 25.3. Představení se budou konat ve všední dny od 17:30 hodin v sobotu ve 14 hodin a v neděli v 11 hodin. Potom cirkus pokračuje ve velkém Pražském hostování v městské části Libuš na ulici Novodvorská představení se budou konat ve stejných časech jako v Horních Počernicích a hostování tady potrvá až do 1. dubna 2012.

Norský cirkus Arnardo zahájil novou sezónu 18. března 2012

Včera zahajujil svoje turné 2012 významný severský podnik - Norský cirkus Arnardo. Tento cirkus založil už v roce 1949 eqilibrista a břichomluvec Arne plakat_2012.jpgArnardo. Velkou popularitu cirkusu přinesl také film Fandango, a později také první vstupy do rozhlasu a televize. Po smrti otce v roce 1995 převzal rodiný podnik jeho syn Are Arnardo a za více než 60 let exsistence si cirkus získal miliony fanoušků nejen ve Skandinávii. A i letos si pro ně připravil pestrý program ve kterém nechybí tradiční vysoká škola jezdecká a velké drezůry koní na které se rodina specialiuzuje, ale najdete tady také velkou drezůru velbloudů nebo slona. V manéži se představí třeba také vzdušní akrobaté Duo Volkov z Ruska, nebo Italské Duo Jasters, které jste mohli vidět také na podzim v Praze. Diváky bude bavit skupina klaunů Strasz, velký cirkusový oechestr a mnoho dalších umělců.

Maďarský národní cirkus hostuje v Budapešti 16.března 2012

Velký Maďarský národní cirkus existuje už od roku 1995 a navazuje na širokou tradici rodiny Richter, která poprvé vystupovala v Maďarsku už v 431242_300517470010072_158766150851872_803662_1032925623_n.jpgroce 1972. Každé jaro cirkus přiváží do Maďarského hlavního města skvělou show. Ani letos neuďelal výjimku a už včera odstartoval svoje turné právě v Budapešti. Ve více jak dvou hodinovém programu se prezentuje 70 účinkujících a 7 členný cirkusový orchestr. Kromě členů rodiny Richter, kteří jsou světově proslulí drezéři koní se v manéži letos představí třeba Duo Stoichev ze Švýcarska v kole-smrti, akrobacie na bruslích kterou předvádí hosté z Itálie Duo Peris, nebo tanečnice Hula-Hop z Finska Salima Peipo. Vrcholem vystoupení zvířat je pak část programu s nazvaná "Tisíc a jedna noc" ve které můžete vidět smíšenou drezůru zeber, velbloudů a slona Indického. O zábavu se pak stará jako už tradičně klan Pan Lorenz. Cirkus v Budapešti bude hostovat až do 18. března 2012.

Berndhard Paul se představí v manéži svého podniku 15. března 2012

Ředitele a majitele legendárního Německého cirkusu Roncalli Berndharda Paul si letos připravil pro svoje fanoušky velké překvapení - představí se beze-jmena.jpgtotiž přímo v manéži jako klaun Zippo. Partnera mu přitom bude dělat legendární Belgický komik Jan Van Dyke. Krmě tohoto cirkus i letos nabýdne moderní show ve které sází spíše na mladé talenty a program kombinuje s baletními a divadelními prvky. V programu se tak představí například mladý nadějný žonglér z Anglie Jamil Martinez, přízemní akrobacii poprvé pod šapitó cirkusu prezentují bratři Cedeno, k vidění bude také zástupce Italské cirkusové rodiny Togni 19 letá equilibristka Clio Togni, a svoji 20 sezónu v manéži oslaví pod šapitó cirkusu Roncalli 21 letá vzdušná akrobatka, která už působila například v největším podniku v USA cirkusu Ringling Bros & Barnum Bailey dcera legendárního klauna Davida Laribleho Shirley Larible. Show samozřejmě doplní také Roncalli orchestr a další skvělí umělci. Premiérová show v roce 2012 odstartovala už dnes v Kolíně nad Rýnem, kde cirkus bude hostovat až do 22. dubna 2012.

Cirkus Carini se představil v Benešově 14. března 2012

Cirkus Carini dnes odstartoval, svoje letošní turné v Benešově, kam se vrátil 41660_1705647982_6868_n.jpgpo dvou letech. A spolu s jedinečnou show s berberskými lvy, opicemi nebo psíky se i v letošním programu představí Milan Pinder alias klaun Fugíno. A kromě zábavných, upřímných bezprostředních a místy až groteskních výstupů, které zcela jistě vykouzlí úsměv na vaší tváři, se v letošním programu představí také jako artista při takzvaném lopingu - balancování na 9 metrů vysoké tyči bez ukotvení nad hlavami návštěvníků. Jeho, ale také další artisty, akrobaty a žongléry můžete aktuálně vidět právě v Benešově pod Bajkárnou a to až do neděle 18. března 2012. Potom cirkus bude pokračovat ve svém turné ve městě Příbram, kde ho můžete vidět od 22.3 - 25.3 2012, představení se na obou štacích budou konat ve všední dny od 17 hodin, v sobotu pak v 15 hodin a nedělní představení můžete vidět od 14 hodin. Foto: Facebook Milan Pinder.

Cirkus Humberto od zítřka hostuje v Bratislavě 13. března 2012

Po krátkém úvodu letošního turné v Čechách se cirkus Humberto přemístil na další štace na Slovensko. Zařadil se tak do celé řady nejen Českých ale 394006_337854236255338_100000922921132_975397_693762669_n.jpgtaké Italských podniku, které už u našich sousedů působí nebo působit budou. Po úspěšné štaci ve městě Malacky se cirkus zítra poprvé představí v Bratislavě, kde bude hostovat v městské části Důbravka až do 25. března 2012 časy vystoupení najdete zde. Kromě drezůry tří Indických slonů se v manéži můžete těšit také na medvědy, drezůru zeber a velbloudů nebo veselých psíků. A nebudou chybět ani artisté, akrobati žongléři a diváky bude bavit klaun Mr. Georg. A to, že v Bratislavě nebude o cirkusy nouze dokazuje také to že tam má letos namířeno také Maďarský Eötvös Cirkusz nebo italské podniky Medrano a Acqatico - přičemž poslední jmenovaný by se měl objevit v městské části Petržalka už na konci března. Jak je tedy vidět, o cirkusové umění letos bude ve Slovenské metropoli rozhodně postaráno.

Čeští umělci hostují pod Francouzskou kopulí 12. března 2012

Řady zahraničních hostů v manéži světoznámého Francouzského podniku Arlette Gruss letos rozšířil český žonglér a akrobat na volném žebříku Robert Berousek. Ten je už dnes velmi uznávaný Evropský umělec. Na svém kontě už má například hostování pod šapitó v Německu, Švýcarsku 0016robert-20berousek-202.jpgnebo zmiňované Francii.V roce 2009 dostal ocenění na cirkusovém festivalu v Belgii a na mnoha dalších Evropských cirkusových festivalech. V minulosti jste ho mohli vidět v manéži cirkusu Originál Berousek a v loňském roce také hostoval na přehlídce Cirkus Cirkus Clasic v Praze. Robert ale není jediným Českým zástupcem v programu - už dlouhodobě je zde na angažmá, další špičkový umělce žonglér Zdeněk Supka. Kromě našich zástupců se v programu s názvem L´Autre Monde - "Jiný svět" představí například také drezér šelem Hans Ludwig Suppmeier, drezérku psíků a koní oceněnou také v Monte Carlu Rosi Hochegger a ve více jak 2,5 hodinovém programu se vám představí také členové rodiny Arlette Gruss, kteří v manéži prezentují tradiční a pro tuto cirkusovou rodinu typickou drezůrou slonů. Na svém turné se cirkus objevil už v několika městech - další zastávkou bude od 14. do 25. března Lille kde diváci mohou znovu navštívit Jiný svět - svět pod cirkusovou kopulí...

Cirkus Salto zahájil sezónu znovu v Rakousku 11. března 2012

Český cirkus Salto rodiny Kršků zahájil další sezonu u našich sousedů v Rakousku. A i přesto, že cirkus Salto není nijak velký a je srovnatelný s rakokými cirkusy jako jsou Rosseli, Rafael nebo Aros budí velký ohlas. Už před prvním turné v Rakousku se spojil s velkou mrketingovou agenturou vicky2012.jpgManage Media a začal intenzivně spolupracovat s agenturou Circusfans Austria což je Rakouská cirkusová asociace která sdružuje několik Rakouských cirkusů. Jak už od nás také víte cirkus Salto pravidelně pořádá Vánoční program ve Wiener Neustadtu kam přijíždějí i někteří umělci z České republiky. Co se týká programu ten je jak už u těchto cirkusů bývá zvykem založen především na rodinné koncepci doplněné drezůrou menších zvířat kouzelnickými výstupy a samozřejmě klauniádou. Pro letošní rok ale rodina připravila i několik novinek když angažovala několik nových umělců. V programu se tak letos představí veselou drezůru koček předvádí drezéra Vicky Krause nebo mladý žonglér Milan. Cirkus bude hostovat ve městě Ganserndorf od 15. - 18.3 2012 Turné v Česku se zatím neplánuje.

Cirkus Bernes se poprvé představil v Olomouci 10. března 2012

Principál cirkusu Bernes Ludvík Berousek absolvoval v zimní přestávce úspěšné angažmá v zimním cirkuse v Německém Triere a teď s celou svou karavanou vyráží na turné po České republice. První zastávkou byla dnes odpoledne Hanácká metropole Olomouc, kam cirkus znovu přivezl svoje osvědčené taháky. K vidění tak jsou akrobaté na volných žebřících, vzdušných šálách, perských tyčích a představí se také tradiční bílý klaun. V manéži se představí výcvik 6 ušlechtilých Friezských královských koní, opic, a poníků. Těšit se můžete také na smíšenou drezůru sibiřských a afrických velbloudů a lam. Do budoucna se také připravuje vysoká jezdecká škola. K vidění tady cirkus bude na třídě kosmonautů až do 18. března 2012 - představení se konají ve všední dny od 17 hodin v sobotu v 15 a v neděli v 11 hodin. Pondělí je pak volný den. Všechno se také dozvíte na nově upravených webových stránkách www.bernes.cz/novy.php

Cirkus Prince zahájil sezónu v Brně 9. března 2012

Jedni z potomků slavného cirkusového rodu Berousků zahajují letošní sezónu v Brně kam se vrací po roční přestávce, aby předvedli unikátní drezůru lachtanů. Cirkus Prince měl v Brně premiéru už včera odpoledne a v městské části Komárov naproti Baumaxu bude hostovat až do neděle 1. dubna 2012 představení se konají ve všední den v 17:00 a o víkendu v sobotu ve 14:00 a 17:00 a v neděli v 11 a 15 hodin. V programu se můžete těšit nejen artisty, akrobaty, ale také drezůru mongolských velbloudů, kamerunských a kyperských koz, zeber, nebo poníků. V Brně je k vidění také, pod Českým šapitó dlouhá léta nevídaná drezůra lachtanů, která je v současné době asi největší atrakcí v programu tohoto rodinného cirkus

 Další stránka ►