Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Začíná festival mladých umělců v Moskvě 6. září 2012

V Rusku je cirkusové umění považováno za nedílnou součást kultury a tomu odpovídá i zájem státu a veřejnosti. Asi 50 cirkusových podniků ročně web2.jpgnavštíví asi 10 miliónů lidí, což z cirkusu dělá všelidovou zábavu. Kromě cirkusových budov, varieté a pojízdných cirkusů se tady každý rok koná také několik desítek cirkusových festivalů. A právě jeden z nich, 11. ročník cirkusového festivalu mladých umělců dnes začíná v Moskvě, na Cvětném bulváru v cirkusové budově slavného Moskevského cirkusu Nikulin.Tento festival je specifický tím, že se zde představí především mladí umělci a absolventi cirkusových škol z celého světa. O prestiži tohoto festivalu svědčí také to, že například na letošní ročník přišlo celkem 500 přihlášek od umělců a uměleckých skupin, odborná komise pak vybrala 30 cirkusových čísel. Letos tak přijedou mladí umělci z Francie, Německa, Etiopie, Bulharska, Běloruska, Ukrajiny nebo USA. Ti budou až do neděle 9. září soutěžit, za dozoru porotců z cirkusové branže, o ceny festivalu zlatého, stříbrného a bronzového slona. V této souvislosti je také nutno poznamenat, že vítězům cen na tomto festivalu se pak otevírají dveře do Ruských manéží.

Cirkus Bernes už od zítřka hostuje v Praze 5. září 2012

Principál cirkusu Bernes Ludvík Berousek se spolulsvou karavanou letos na podzim usédlí v Praze v městské části Libuš, kde už zítra odehraje svoji 001.jpgpremiéru. Ve svém programu přiváží třeba opičí show se kterou byl k vidění například v Německém Triere, nebo novinkou letošního programu vysokou školu jezdeckou. Naopak tradičním bodem pak jsou akrobaté na volných žebřících, vzdušných šálách, perských tyčích a představí se také tradiční bílý klauni ve Španělském stylu. V manéži se představí také výcvik 6 ušlechtilých Friezských královských koní, koz, pštrosů a poníků. Těšit se můžete také na smíšenou drezůru sibiřských a afrických velbloudů a lam. V Praze bude cirkus k vidění až do 23. září 2012 a to ve všední dny od 17 hodin, v sobotu od 15 a v neděli v 11 hodin, pondělí a úterý bude volný den. Vstupenky si můžete zakoupit pohodlně i v předprodeji od 10:00 do 12:00 hodin a také 30 minut před zahájením programu. Informace a rezervace jsou možné na tel. 604 888 800.

Cirkus JO-JOO od zítřka v Brně 4. září 2012

Už zítra odpoledne odehraje svoji premiérovou show Český národní cirkus JO-JOO v Brně, kam se vrátil po dvouleté odmlce. A kromě proslulé beze-jmena.jpggladiátorské show se Sibiřskými tygry, nebo show na motivy filmu Piráti z Karibiku, se pod cirkusovým šapitó představí dvojice mladých artistů, kteří si říkají "Strýc a Synovec" a znáte je z loňského ročníku televizní show Československo má talent, nechybí ale ani umělci z Bulharska, Maďarska nebo Ukrajiny. Těšit se můžete také na vystoupení exotických papoušků Ara, smíšenou drezůru opic poníků a pumy a více jak 60 dalších zvířat. To vše je doplněno o balet, scénické prvky a moderní techniku včetně zpětné projekce a bude toho mnohem víc. V Brně cirkus hostuje na v části Komárov až do 7. října 2012 ve všední dny můžete představení navštívit od 17:30 hodin o víkendu pak ve 10 a 15 hodin. V jiné Brněnské části v Líšni zahájil už dnes hostování jiný cirkus - Alex, ten tady bude hostovat do 9. září 2012.

Poslední prázdninová cesta - tentokrát do Rakouska 31. srpna 2012

V průběhu letošního léta jste se prostřednictvím našich reportáží mohli podívat pod šapitó v různých zemích Evropy i USA. Navštívili jsme tak vicky2012.jpgSrbský cirkus Korona, velký Italský cirkus Lidia Togni, nebo hotel a casino v Las Vegas. A naše poslední "cesta" nás zavede nedaleko, k našim sousedům do Rakouska. Protože ale prázdniny končí, podíváme se do Českého cirkusu Salto, který právě tady hostuje už od roku 2009. Právě včera například začalo jeho turné ve městě Baden kde bude hostovat až do 9. září 2012. Jak se vlastně daří Českému cirkusu v Rakousku? Jaké letos prezentuje novinky v programu? A přijede letos zpátky do Čech? To a mnohem více, si přečtěte v naší poslední prázdninové reportáži. Tu najdete, stejně jako všechny předchozí v rubrice reportáže. Vice najdete také v reportáži Circus Salto 2012 a našem fotoalbu cirkusy 2012.

Cirkus Cirkus Clasic na podzim znovu v Praze 28. srpna 2012

Letos na podzim se mohou diváci znovu těšit na velkou cirkusovou show z produkce Cirkus Cirkus. Už po třetí se totiž na Pražském Hagiboru cirkus-cirkus-clasic-2012.jpguskuteční Cirkus Cirkus Clasic. A ani letos tady nebudou chybět opravdu velké hvězdy Evropských manéží. Některé z nich, jako třeba Britského drezéra lachtanů Ingo Stiebnera, žongléra s tenisovými raketami Kevina Štipku, nebo miláčka Českého publika Italského klauna Jimmyho Folca, už jste v Praze mohli vidět i v minulých letech, ale přijedou i tváře úplně nové. Za všechny můžeme jmenovat Německou drezérku, držitelku několika ocenění z Evropských festivalů, mimo jiné i stříbrné medaile z festivalu Cirque de Massy z roku 2007, která už účinkovala třeba pod šapitó slavného Nizozemského cirkusu Herman Renz Adrianu Folco. Tato slavná drezérka přijede do Prahy spolu s, neméně slavnou, Indickou slonicí Baby. Dalším z řady slavných účinkujících bude skupina akrobatů z Africké Ghany, která si říká Ghana Boys. Ti se představí hned ve dvou disciplínách. Při akrobacii na Perských tyčích a jako přízemní akrobaté. A bude toho mnohem víc. O všem vás budeme i nadále informovat na našem webu.

Cirkusová show v Olomoucké Olympii 27. srpna 2012

Už v sobotu 18. srpna odstartovala v Olomouckém nákupním centru Olympia první "cirkusový víkend." Diváci tak mohli vidět představení souboru nového cirkusu a divadla V.O.S.A Theatre. Další představení tady můžete vidět už příští víkend 1. září 2012 a to v podání artistů a drezérů z Národního cirkusu Originál Berousek. A celou akci uzavře 8. září soubor cirkus jinak z Ostravy. Cirkusovou show tady můžete vidět vždy ve 14 a 17 hodin. Ve všední dny tady ale probíhá také tematická vystava kostýmů ze slavného seriálu Cirkus Humberto. Malou ochutnávku této výstavy najdete zde. Navíc si můžete zasoutěžit v soutěži “Pusťte 200 koní manéže”Vyhrajte dárkový poukaz v hodnotě 15, 10, nebo 5 000 Kč na nákup zboží v Olympii, zapůjčení auta zn. MERCEDES Benz třídy B a další atraktivní ceny od partnerů soutěže. Stačí nakoupit kdekoliv v Olympii Olomouc od 25.8. do 8.9. 2012 a zaregistrovat účtenku na informacích centra. Pokud jste tedy z Olomouce a okolí, určitě doporučujeme tuto akci navštívit.

Cirkus King představí na podzim novinky v programu 24.8 2012

Podzim je jedním z vrcholů cirkusové sezóny, proto i cirkus Bob Navarro King, kromě osvědčených taháků, jako je velká drezůra somálských lvů, gianluca-ranzan-circo-lidia-togni.jpgStarokladrubských koní nebo populární drezůra zvířat z farmy, připravil také dvě novinky. Pod jeho šapitó se tak na podzimním turné objeví zástupci německé rodiny Renz kteří přivezou velkou show s hady a krokodýly. Druhou novinkou bude také slavný Italský drezér Gianluca Ranzan, který už účinkoval například u slavných Italských podniků Lidia Togni, Miranda Orfei, nebo u Dánského cirkusu Royal. Do manéže ho doprovodí hned 19 Amerických papoušků. V programu cirkusu Bob Navarro King tak doplní, svého krajana, klauna, Davida Zimmeriho, který zase předvádí unikátní psí fotbal. Nebudou ale chybět ani vystoupení žonglérů, artistů a akrobatů. Už příští týden se cirkus zastaví v Českém Krumlově, kde cirkus bude hostovat od 30. srpna do 3. září. A od 5. října ho uvidí diváci v Praze v městské části Prosek, kde už budou v programu zařazeny i všechny novinky.

Cirkus Metropol se představí v Piešťanech 22.8 2012

Český cirkus Tornádo pod vedením bratrů Šimkových, letos prošel velmi výraznou změnou a to rovnou změnou názvu - jmenuje se totiž Metropol. 560666_384604461562186_169930563029578_1266150_864085956_n.jpgCirkus pod vedením bratrů Šimkových navazuje na slavnou rodinnou tradici, ve které změny názvu nejsou ničím ojedinělým. Například pradědeček současných majitelů František Šimek byl majitelem slavného předválečného cirkusu Eden, při obnovení cirkusu v 90. letech minulého století ho rodina pojmenovala Tornádo. Faceliftem letos neprošel pouze název cirkusu, ale také jeho program. Pro letošní rok cirkus totiž angažoval Slovenského drezéra šelem, rodáka z Nitry, Fero Strnada, který pod šapitó bude předvádět smíšenou drezůru tygrů, lvů a amerických pum. Kromě nich se diváci mohu těšit na show hadích sourozenců Júlie a Evžena, nebo drezůru psíků. Představí se ale také žongléři, akrobaté na vzdušných popruzích a nebude chybět ani dvojice veselých klaunů Pepka a Pepína. Cirkus i v létě pokračuje ve svém Slovenském turné a už příští týden - od čtvrtka 30.6 2012 ho můžete vidět v Piešťanech u Prioru, kde bude hostovat až do 2. září 2012. Ve všední dny se budou představení konat v 18 hodin. V sobotu pak budou k vidění hned dvě představení ve 14 a v 18 hodin, v neděli se pak od 17 hodin. Dále se cirkus přesune do Trnavy tady bude hostovat 6. - 16. 9 2012, Sence od 20.9 - 23.9, Šamorín 27. - 30.9 2012. Foto: facebook cirkusu

Začíná festival Letní Letná 2012 19. srpna 2012

Už dnes večer, poprvé ovládl Letenské sady a přilehlé Pražské ulice festival nového cirkusu a divadla Letní Letná. Už po 9 tak v okolí letenské pláně vyrostly desítky cirkusových stanů - mimo jiné i šapitó cirkusu Originál Berousek - a do Prahy se znovu sjíždějí zástupci netradičního umění z celého světa. Oficiálně ho dnes večer odstartoval Francouzský soubor Cirque Galapiat, který do Prahy přivezl show s názvem Risque Zéro, ve kterém hlavní roli hraje riziko a nebezpečí. A také závrať a úžas, které budete pociťovat při pohledu na to, co šest herců na pódiu dokáže - mistrovské žonglování s kužely, noži i sekyrkou, akrobacie na tyči i ve vzduchu a nebezpečné skoky, které se prolínají s živou hudbou, divadlem a humorem. A v podobném duchu bude festival pokračovat až do 2. září 2012. Nabídne pestrobarevný program a řadu doprovodných akcí. O tomto festivalu vás samozřejmě budeme i nadále informovat.

Česko - Italské duo hostuje v Las Vegas 29. července 2012

Dnes se na našem prázdninovém putování zastavíme na dalším zajímavém místě, tentokrát bude naším cílem americké město Las Vegas. To je bez-nazvu2.pngpovažováno nejen za centrum světového hazardu, ale za jedno z největších center zábavního průmyslu vůbec. Jedním z nejznámějších podniků v Las Vegas je hotelový komplex nazvaný Cirkus Cirkus. Cirkus - Cirkus byl otevřen v roce 1968 a dodnes je to největší stálé cirkusové šapitó na světě. V tomto casinu vystupovali ty největší hvězdy varietního umění. A už od února letošního roku je tam k vidění také Česko - Italské duo umělců na bruslích, které si říká The Skting Ernesto a tvoří ho Italský artista Paolo Ernesto a reprezentantka 7 generace cirkusových umělců Veronika Faltyny. Ta nám také posílá fotografie jejich show a také tohoto jedinečného místa. Fotografie jsou na našem webu publikovány s jejím písemným souhlasem a najdete je zde.

Cirkus Aleš Barlay zahájil hostování v Košicích 26. července 2012

Plzeňský cirkus Aleš Barlay v letošním roce znovu hostuje u našich sousedů na Slovensku. V těchto dnech se se svým zbrusu novým šapitó zastavil v cirkus300-r430.jpgKošicích, kde právě dnes odehrál slavnostní premiéru. Pro letošní sezónu si opět pro Slovenské fanoušky připravil pestrý mezinárodní program. Kromě rodiny Alešových, kteří už tradičně předvádějí drezůry zvířat, včetně velké drezůry Sibiřských tygrů, které prezentuje Antonín Aleš mladší, se představí také žongléři a tempo skákači na odrazových můstcích rodina Lánikovi. Absolutní novinkou letošního programu pak jsou motorkáři v kouli smrti z Kolubie - cirkus je přitom v letošní sezóně jediný český podnik, který podobnou show divákům nabízí. Nechybí ale ani tradiční cirkusové prvky jako Hula - Hop, nožní žonglování nebo veselý klaun Sambo a je toho mnohem víc. V Košicích cirkus hostuje na tradičním místě u obchodního centra Cassovia až do 5. srpna 2012, představení se tady konají v pracovní dny a o víkendu mimo pondělí od 18 hodin, poslední představení 5.8 2012 v 11 hodin. Foto: cirkus Aleš

Francouzský cirkus Amar hostuje v Bordeux 25. července 2012

Cirkus Amar založil na přelomu 19. a 20. století Alžírský obchodník Setif Ahmed Ben Amar který zakoupil malé cirkusové šapitó ve kterém předváděl bez-nazvu.pngarabské tanečnice. Bohatou cirkusovou tradici pak přerušily dějinné zvraty a události 2 světové války, když rodina musela podnik rozdělila na čtyři menší cirkusy. Po válce na úspěchy rodiny navázal Mustapha Amar -mimo jiné vyhlášený drezér slonů. Od roku 1973 cirkus vede rodina Falk. V letošním roce cirkus prezentuje program s názvem Surprise - překvapení. A ani v letošním programu nechybí tradiční prvky, které zmiňuje už slavná historie. Drezůru šelem tak letos v manéži prezentuje John Falck, a nechybí ani tradiční drezůru Afrických slonů. V programu se představí také umělci z Ruska, Portugalska, Brasie, Itálie, Rumunska nebo Mexika. Cirkus svojí se svoji karavanu čítající 130 vozidel a šapitó pro 2500 návštěvníků, má právě dnes slavnostní premiéru ve městě Bordeux, kde bude hostovat až do 30. července 2012, pak se přesune do sousedního města Rocheford.

Začíná circus dinner show v Monte Carlu 18. července 2012

Už zítra mohou obyvatelé a návštěvníci Monatského Monte - Carla poprvé navštívit circus dinner show 2012. Jedná se o jedinečnou akci pod záštitou pořadatelů světoznámého cirkusového festivalu. Tentokrát ale nepůjde výlučně o cirkusovou show, spíše to bude kombinace cirkusových umělců a světoznámých kuchařů. Do Monte Carla totiž přijíždí nejen světoznámé cirkusové hvězdy, ale také, slavní kuchaři. Zatím co tak diváky bude bavit například krásná Ukrajinská artiska Hula - Hop Elena Larkina, světoznámý žonglér, držitel stříbrného klauna ze zmíněného festivalu, Kris Kremo, nebo komediální duo Galinna a Sonny, v kuchyni se pro ně budou připravovat ty nejvybranější speciality světové kuchyně pod vedením šéfkuchaře Philippe Jonese. Vše se tady bude konat do 19. srpna, pokud jste si ale vstupenky už nekoupili, máte smůlu, protože už je vyprodáno. Jako malou satisfakci se můžete podívat na fotografie z příprav této vyjimečné akce, které organizátoři zveřejnili na svém facebooku a vy je najdete zde.

  Další stránka ►